dinsdag 3 januari 2023

Fun day at Discovery Cove

Vandaag staan we rond 9 uur op en maken ons gereed voor Dicovery Cove. We rijden er in een klein half uurtje naartoe. Als we aankomen worden we opgewacht in de lobby, 


hierna lopen we het park op en worden daar verwacht voor het ontbijt. We kunnen kiezen voor aardappels met ei en worst of een croissant met ei, ham en kaas. Natalie en Damian kiezen voor de aardappels en Jayden en ik kiezen voor de croissant. We nemen er ook nog Thee en jus d'orange bij. 
Als we klaar zijn met het ontbijt gaan we verder het park op en krijgen we een snorkel set en een zwemhesje. Ook kunnen we hier een handdoek pakken. 
Het is een mooie onbewolkte dag en 27 graden, we mogen niet klagen😎 We gaan ondertussen wat strandbedjes zoeken en vinden deze in het midden van het park.

We hebben het best warm dus we duiken lekker de lazy river in, hier hangen we lekker in het water en maken een ronde door het water. We blijven een half uurtje dobberen en gaan dan naar de Grand Reef waar we gaan snorkelen, hier zwem je tussen de vissen door wat echt gaaf is om te doen. Er zwemmen roggen van een meter groot en andere grote vissen onder je door en er is ook allemaal koraal te zien. Na een tijdje gaan Natalie en ik uit het water om lekker even in de zon te gaan zitten, Damian en Jayden blijven nog zwemmen en snorkelen.




Inmiddels is het tegen 13 uur aan en beginnen we wel trek te krijgen, Damian en Jayden zijn ook net terug gekomen en hebben ook wel zin in de lunch. We lopen terug naar het restaurant en nemen plaats in de schaduw. Na een aantal minuten komt de serveerster vragen wat we willen eten, Natalie en Damian nemen een broodje hamburger met chips en Jayden en ik nemen een broodje hotdog met chips.
Helaas valt het eten een beetje tegen want er zit maar weinig smaak aan. Onderweg lopen we langs de bar waar ook schommelstoelen hangen en Jayden nog even plaats neemt.


Na de lunch gaan we weer zwemmen in het Fresh Water Oasis waar ook een lange Lazy river is, hier doen we een zwemvest aan zodat we blijven drijven. We drijven door een stroming rustig door de lazy river waar we 2x door een waterval heen moeten, dit is gedaan omdat er in dat gebied vogels vliegen en deze niet weg mogen vliegen. uiteindelijk besluiten Natalie en ik dat we nog even in de zon willen liggen en blijven Damian en Jayden nog door zwemmen. Tussendoor komen ze nog even bij ons zitten met een lekker ijsje.



Rond half 5 gaan we vast douchen omdat het park om 5 uur sluit en wij de drukte voor willen zijn. Damian, Jayden en ik zijn zo klaar met douchen en gaan vast bij de quest service op een bankje zitten wachten tot Natalie klaar is. Uiteindelijk rijden we rond kwart voor 5 de poort uit.

We hebben via groupon nog een coupon gekocht om te gaan mini golven, we zitten daar 15 minuten vandaan en gaan daar gelijk heen na het heerlijke dagje zwemmen. We gaan naar Gator Golf op de international drive, bij aankomst zien we allerlei kleine alligators wat er wel leuk uit ziet.




Als we onze golfclubs en golfballen krijgen gaan we starten op de eerste baan, wat gelijk op valt is dat er heel erg slecht onderhoud is gepleegd en dat alles oud en vervallen eruit ziet. Ook is er overal op geschreven met potlood. 


We hebben het voor de rest wel naar ons zin en gaan alle banen af, het zijn immers 18 banen. 




Als we op de helft komen zien we een hoop grotere alligators die allemaal dicht bij elkaar liggen omdat er voor de rest geen ruimte is waar ze op het droge kunnen liggen, we vinden dit best wel zielig voor die beesten. 


Als we een paar banen verder zijn komen we een grote alligator tegen die helemaal alleen ligt op een stukje grond waar hij zich wat kan bewegen de rest is omgeven van water, dit vinden we eigenlijk echt niet kunnen. Ja het zijn gevaarlijke beesten maar dit is echt dieren mishandeling. 


Op een gegeven moment moeten we een aantal trappen op omdat er een paar banen hoog liggen en ook hier komen we op een dak waar aarde is gestort en een soort zwembad is gecreëerd weer een grotere alligator tegen. We maken het spel af maar zeggen gelijk tegen elkaar dat we hier nooit meer naar toe gaan, we vinden het echt erg hoe die beesten daar behandeld worden.

Als we klaar zijn met het spel stappen we in de auto en gaan we naar de villa toe, onderweg besluiten we om even schoenen en sokken aan te trekken en dat we nog even gaan winkelen bij Burlington op Plaza del Sol. ALs we binnen komen bij Burlington begroet de bewaker ons en zegt welcome back😅 we zijn hier al een aantal keer geweest deze vakantie en worden herkent door de beste man wat wij wel leuk vinden. Het lukt ons weer aardig om een hoop kleding in te slaan haha.
Helaas kunnen we niet passen omdat de paskamers tijdelijk gesloten zijn dus gaan we naar de kassa en passen het thuis wel. Als we weggaan begroet de bewaker ons weer en zegt tot morgen!😅 misschien heeft hij wel gelijk want als we kleren niet passen moet we toch terug.

Als we terug rijden naar de villa rijden we langs Steak and Shake waar ze echt milkshakes verkopen, Natalie had haar ingeschreven via de E-mail en had een coupon voor een gratis Milkshake dus we stoppen daar nog even voor een shake 😁 Damian en Natalie nemen een Chocloade milkshake en Jayden neemt een M&m Milkshake, we willen ze meenemen en zeggen dat we ze mee willen nemen. Dit had de manager niet goed begrepen en gaf ons 2 milkshakes om mee te nemen en de ander om daar gelijk op te drinken, ik gaf aan dat die ook was om mee te nemen. De manager trok gelijk een geïrriteerd gezichten ging toch een nieuwe shake maken om mee te nemen. TJa ik had het immers duidelijk aangegeven.


Als we in de villa aankomen moeten we nog eten, we hebben nog Black angus steak liggen in de koelkast en nemen hier knoflook brood bij. Na het eten passen we de kleren nog. 


We hangen daarna nog even op de bank totdat we tegen een uur of 11 naar bed gaan.

Tot Morgen!

1 opmerking:

  1. Heerlijk, Discovery Cove, en lekker weer vandaag zeg! En zielig, die gators, konden ze ook niet het water in? Zal me ook weer langzaam aan gaan inschrijven voor nieuwsbrieven, over 2.5 week mag ik ook die kant op.

    BeantwoordenVerwijderen

Last full day in Florida

Vandaag onze laatste volle dag, jeetje wat is dat hard gegaan. We slapen lekker uit en doen alles op het gemak, eerst lekker ontbijten met p...